Het dagje uit van het mannenkoor

Eerst koffie met appeltaart

Zaterdag 13 mei ging in vele slaapkamers de wekker vroeg af. De leden van het mannenkoor gingen een dagje met de partners erop uit in het kader van het 100-jarig bestaan van het mannenkoor. We vertrokken met de bus niet vanuit Swartbroek. De bus stand gereed bij het Vosseven.

Even na 8.30 ging de bus op weg. Eerst naar Haps. Daar werd het koor ontvangen in Gastvrei Aalshof met koffie of thee met huisgemaakte appeltaart. Na kennis genomen te hebben van allerlei weetjes over kippen eieren mochten we proeven van vier verschillende advocaat. Daarna nog even de tuin in van Aalshof om te zien hoe de kippen gehuisvest waren. Voor de gastvrouw werd ook nog even het Swartbroeks liedje gezongen in de tuin.

Velen vonden de advocaat zo lekker dat ze in de winkel van Aalshof een flesje advocaat aanschaften. En vervolgens werd de reis voortgezet naar Arcen. Midden in het centrum werden we afgezet en velen zochten een plaatsje op één van de terrassen. We dachten nog even dat de bus niet verder kon. Want na het uitstappen wilde de bus niet meer starten hetgeen een aardige file veroorzaakte in het centrum. In de smalle straat stonden drie bussen, want de lijndienst ( lijn 83) ) van Arriva ging ook door deze straat. Uiteindelijk is het met manoeuvreren gelukt om de fileknoop te ontwarren.

Iedereen zorgde voor de inwendige mensen daarna ging het op weg ( lopend of met de bus die het weer deed) naar de graanbranderij De Ijsvogel. Na de rondleiding door de gerestaureerde watermolen eindigden we in een ruimte waar een iederr een proefbankje kon uitzoeken met drie soorten jenevers of likeuren. Na het nuttigen daarvan kon de reis weer voortgezet worden. En nu naar het Vosseven, waar we konden genieten van een heerlijk buffet. De dag werd afgesloten met veel zang uit het Galdedrboekje met begeleiding door Ad Cardinaal op gitaar.

Kunnen we geuren herkennen